Sisteme detectie incendiu.


Un sistem de avertizare a incendiilor este constituit din:

Centrala conventionala de incendiu este un echipament specializat in supravegherea semnalelor de stare venite de la detectorii de fum sau temperatura si de la butoanele de avertizare manuala a incendiului si in raportarea schimbarilor de stare. Detectorii sunt conectati la intrarile centralei, definite ca “zone�, corelat cu zonarea obiectivului. Alegerea centralei de incendiu conventionale se face in functie de facilitatile oferite si de numarul de zone.

Centrala adresabila de incendiu are acelasi rol ca centrala conventionala, diferenta principala fiind modaliatatea de conectare a detectorilor la centrala. Fiecare detector are o adresa, mai multi detectori se conecteaza pe o bucla. Avantajul consta in usurinta cablarii si identificarea usoara a alarmelor. Centralele adresabile sunt dotate cu facilitati suplimentare, ca de exemplu: in fiecare moment poate fi cunoscuta concentratia de particule din atmosfera din dreptul unui detector.

Detectori de fum optici iau decizia de alarma de incendiu cind concentratia de particule de fum din camera optica depaseste o valoare prestabilita. Senzorii conventionali inteligenti includ auto- diagnosticare si compensare directa, reducand alarmele suparatoare provocate de contaminarea inerenta cu praf sau murdarie.

Detectori de temperatura reactioneaza la cresterea anormala a temperaturii in spatiul protejat, in doua variante: fie la depasirea unui anumit prag de temperatura, fie la cresterea cu un anumit interval a temperaturii intr-un perioada scurta de timp.

SEO monitor Decoratiuni Valid XHTML 1.0 Transitional

FacebookTwitter

Setaco firma autorizata IGP,instalatii electrice si automatizari, sisteme supraveghere, sisteme securitate, sisteme de alarma, sisteme detectie incendiu, sisteme antiefractie, sisteme supraveghere video, sisteme de securitate.